Sökmotoroptimering / SEO

Sökmotoroptimering (SEO) innebär att vi på Aiana marknadsföring gör en marknadsanalys för att få information om hur ni rankar på olika sökord på bl.a. Google och Bing. Vi analyserar även era konkurrenters rankningar och vilka sökord era kunder använder när de söker efter era produkter. Därefter kartlägger vi vilka sökord som ni behöver synas på för att era kunder ska hitta er hemsida.

Förutom att optimera era sökord gör vi också en optimering av er hemsida. När vi optimerar hemsidan blir den mer användarvänlig och relevant för både era kunder och sökmotorerna.

 

Beskrivning

SEO-arbetet innebär en grundlig analys av både sökord och hemsida, som resulterar i en SEO-strategi.  SEO-strategin är långsiktig för att ny ska bygga upp och behålla en god rankning på sökmotorerna. Hur sökmotorerna hanterar rankningarna förändras hela tiden och det är därför viktigt att man är uppdaterad på de nyaste förändringarna som sker.

Vi på Aiana marknadsföring hjälper er med att skapa en SEO-strategi som fungerar för er verksamhet. Vi följer dessutom alla förändringar som sker hos sökmotorerna och hjälper er verksamhet att anpassa SEO-strategin så att ni kan behålla era goda rankning över tid.

Nulägesanalys

Vi analyserar er verksamhet utifrån användarvänlighet, rankning och sökord. Vi tittar även på era kunders sökbeteende och era konkurrenters sökord.

Teknisk optimering

Hemsidans tekniska delar undersöks för att hitta svagheter och optimera källkoden.

Utveckling av innehåll

Hemsidans innehåll analyseras för att undersöka vilka delar som behöver anpassas för att uppfylla sökmotorernas krav.

Webbsidans struktur

Vi hjälper er att strukturera hemsidans site-map och robot.txt

Länkar

Hemsidans länkar undersöks för att hitta brutna och skadliga interna och externa länkar.

Löpande optimering

Eftersom sökmotorerna hela tiden kommer med nya förändringar behöver hemsidan regelbundet optimeras för att fortsätta ranka bra.

Uppföljning & rapportering

Ni får regelbunden, månadsvis rapportering om hur arbetet med hemsidan och sökorden fortgår.